Podrži IT obrazovanje
u Srbiji!

Pridružite nam se u nameri da obezbedimo računarsku opremu učenicima srednjih škola u Srbiji.

Želim da doniram!

Naša misija

Svesni smo da je kvalitet IT obrazovanja, između ostalog, uslovljen funkcionalnošću opreme koja je neophodna za neometano održavanje nastave. Cilj nam je da podignemo kvalitet edukacije u IT sferi i motivišemo mlade da stiču znanja i veštine u ovom domenu.

Cilj

Prvenstveno, angažovati IT zajednicu u prikupljanju funkcionalne opreme koja će srednjoškolcima obezbediti bolje i efikasnije uslove za rad i učenje.

Cats working on computers

Dosadašnje akcije

Pozarevacka Gimnazija

Gimnazija u Požarevcu

U toku je akcija skupljanja tehničke opreme za gimnaziju u Požarevcu. Potrebno je sakupiti: 11 desktop računara za kabinete, biblioteku i zbornicu, 7 laptop računara za nastavnike radi lakšeg održavanja online i uživo časova, 5 štampača i 1 zidno električno platno sa projektorom.

Palanacka gimnazija-1

Gimnazija u Smederevskoj Palanci

Skupljeno 38 računara i monitora za Palanačku gimnaziju koja u septembru 2022. godine upisuje četvrtu generaciju đaka sa posebnim interesovanjem u sferi računarskih i informacionih tehnologija. Više o akciji možete čuti i videti na ovom linku.

Kako možete donirati?

Sve kompanije koje žele da učestvuju u donaciji, to mogu učiniti na sledeći način:

Kontaktirate nas putem email adrese operations@fatcatcareers.com, sa naslovom “Donacije- Podrži IT obrazovanje”. U samom mejlu naznačite po stavkama koje uređaje biste želeli da donirate, kao i njihovu količinu, a mi ćemo vam poslati detaljnije informacije.

descktop and laptop computer

Veliko hvala onima koji su već podržali akciju

Ingsoftware
Insightful
Itekako
FatCat Network
Blue Grid
Orange Cloud
DM

FAQ

Tehničku analizu opremljenosti škola sprovodi Ministarstvo prosvete, a minimalan uslov koji se postavlja za opremu je: Windows 10 64-bit, 4GB RAM memorije, Intel Core2Duo procesor, ili noviji. Samim tim, oprema koju skupljamo mora odgovarati ovoj specifikaciji.

Ukoliko imate viška LCD ekrana i miševa - i oni dolaze u obzir.

U ovom trenutku jedna osmina godišnjeg budžeta je namenjena opremanju škole što nije dovoljno da osavremeni kabinete novijom opremom. Takođe, Ministarstvo Prosvete je do sada obezbeđivalo dekstop računare i laptopove samo za osnovne škole.