Podrži IT obrazovanje
u Srbiji!

Pridružite nam se u nameri da obezbedimo računarsku opremu učenicima gimnazije u Smederevskoj Palanci.

Želim Da Doniram

Naša misija

Svesni smo da je kvalitet IT obrazovanja, između ostalog, uslovljen funkcionalnošću opreme koja je neophodna za neometano održavanje nastave. Cilj nam je da podignemo kvalitet edukacije u IT sferi i motivišemo mlade da stiču znanja i veštine u ovom domenu.

Ovog puta smo se odlučili za gimnaziju u Smederevskoj Palanci koja u septembru upisuje četvrtu generaciju đaka sa posebnim interesovanjem u sferi računarskih i informacionih tehnologija.

Nadamo se da će ovo biti samo jedna u nizu akcija kojim ćemo podržati IT obrazovanje u svim srednjim školama u Srbiji.

Cats working on computers

Cilj

Angažovati IT zajednicu u prikupljanju funkcionalne opreme koja će srednjoškolcima obezbediti bolje i efikasnije uslove za učenje. Krajnji cilj je prikupiti 25 funkcionalnih laptopova, ne nužno novih, kojima će škola opremiti kabinete.

4od 25 računara

Veliko hvala onima koji su već podržali akciju

Kako možete donirati?

1

Kontaktirate nas putem email adrese operations@fatcatcareers.com, sa naslovom “Palanačka gimnazija - Donacije”. U samom mejlu naznačite po stavkama koje uređaje biste želeli da donirate, kao i njihovu količinu, a mi ćemo vam poslati detaljnije informacije.

2

Potpišete donorski ugovor sa školom koji ćemo poslati elektronski i prosledite ga nazad, zajedno sa listom hardvera koji planirate da donirate.

3

Sakupite IT opremu koju želite da donirate i upakujte je što bolje da bismo izbegli oštećenja u transportu. Pošaljite je na našu adresu putem kurirske službe, a mi ćemo pokriti troškove dostave

4

Kada paket stigne u našu kancelariju, lično ćemo ga odneti u Palanačku gimnaziju, zajedno sa donacijama od strane drugih kompanija.

descktop and laptop computer

FAQ

Postoji li rok do kojeg treba poslati opremu?

Bilo bi idealno da sve donacije prikupimo do kraja jula i dostavimo ih školi početkom avgusta meseca.

Ko vrši transport opreme do Smederevske Palanke?

Nakon što nam pošaljete stvari koje donirate (mi pokrivamo troškove slanja), postaraćemo se da pristignu u školu neoštećeni i u jednom komadu. :)

Koja je specifikacija opreme potrebne za doniranje?

Tehničku analizu opremljenosti škola sprovodi Ministarstvo prosvete, a minimalan uslov koji se postavlja za opremu je: Windows 10 64-bit, 4GB RAM memorije, Intel Core2Duo procesor, ili noviji. Samim tim, oprema koju skupljamo mora odgovarati ovoj specifikaciji.

Ukoliko imate viška LCD ekrana i miševa - i oni dolaze u obzir.

Zašto baš gimnazija u Smederevskoj Palanci?

Jedan od zahteva za donaciju opreme nam je stigao od ove škole. S obzirom da u septembru tekuće godine upisuju četvrtu generaciju đaka sa posebnim interesovanjem za informacione tehnologije, pravo je vreme opremimo što više kabineta i time podržimo dalji razvoj mladih talenata.

Zbog čega škola ne traži pomoć od države?

U ovom trenutku jedna osmina godišnjeg budžeta je namenjena opremanju škole što nije dovoljno da osavremeni kabinete novijom opremom. Takođe, Ministarstvo Prosvete je do sada obezbeđivalo dekstop računare i laptopove samo za osnovne škole.